A nyár folyamán kisvállalkozóknak tartott ingyenes tréninget a Google cég Szekszárdon, melyen gyülekezetünkből is részt vettünk.

A Google a világ legértékesebb márkanevét birtokló cége, melyet sokan csak úgy ismernek, hogy egy internetes kereső weboldal neve, tulajdonképpen már rég túlnőtte magát ezen. Gondoljunk csak a Google Maps-ra melyet előszeretettel használunk oly’ sokan. Vagy éppen ott van a YouTube videómegosztó csatorna, melyet a leghíresebb vbloggerek (video-bloggerek) is örömmel használnak.

A Google most országszerte ingyenes képzéseket szervez, hogy a vállalkozókat megtanítsák arra, hogy mi minden lehetőség rejlik az internetes szolgáltatásaikba. Egy ilyen képzésen vettünk részt.

Felmerülhet a kérdés, hogy ha vállalkozóknak van a képzés, akkor miért vagyunk mi ott a gyülekezet képviseletében? Arra gondoltunk, hogy miért ne lehetne a világ legnagyobb cége által kínált ingyenes lehetőségeket a gyülekezeti misszió szolgálatába állítani? Miért ne élnénk azokkal a lehetőségekkel, amik vállalkozásoknál nagy sikerrel működnek? Való igaz, hogy ez egy úttörő gondolat, hiszen nem volt még ilyenre máshol példa, de miért ne lehetnénk az elsők? Hiszen ha a gyülekezeti weboldalt és a facebook-ot sikeresen használjuk, akkor miért ne használhatnánk az internet adta más lehetőségeket is?

Például a Google lehetőséget biztosít arra, hogy megnézzük, hogy Bogyiszlóról, illetve a környékünkről milyen kérdésekre keresnek rá interneten. Az érdekli az embereket, hogy a gyászt hogyan dolgozzák fel, vagy az egyedüllét gondjaival szeretnének megküzdeni, vagy éppen halálos betegségektől rettegnek, vagy a stresszt nem tudják kezelni… – amire interneten rákeresnek, arról nyilvántartást vezetnek. Természetesen azt nem árulja el a Google, hogy név szerint ki mire keresett rá, de azt igen, hogy területileg honnan mire keresnek rá leggyakrabban.

Ezen túl sok lehetőség rejlik még a Google cég egyre bővülő szolgáltatásaiban, amit egyházként még nem aknázunk ki.

A cég megyénként alkalmaz egy szakembert, aki személyes konzultáción elmondja, hogy miben tudnának a vállalkozóknak segíteni. Sajnos teljesen új volt számára az egyházak felé való tájékoztatás, amikor a lelkészünk beszélt vele, de megígérte a szakember, hogy elgondolkodik ezen. Addig pedig egy online képzési anyagot javasolt, aminek tartalma segítségünkre lehet.

Hogy mi lesz a gyakorlati haszna gyülekezetünk életére nézve, azt reméljük, hogy nemsokára mindannyian meg fogjuk látni.

Cél továbbra is az Ige üzenetének eljuttatása az emberekhez, hogy akik nem értik még, azok megértsék. Ennek XXI. századi formáit keressük tehát.

 

Categories: Hírek