Gyülekezetünkben szolgált Faragóné Kincses Margit lelkésznő.

Több szempontól különleges vendég hirdette Isten Igéjét gyülekezetünkben a reformáció hetén és a vasárnapi új borért való hálaadó alkalommal.

A 4 részes igehirdetés sorozatban József, a 12 ősatya egyikének életének egy-egy állomásával ismerkedhettünk meg. Az ő személye, hite, tettei és Isten munkája rajta – az emberi kapcsolatok és azok helyrehozásában mutatott utat. Az Igehirdetések rendkívül mély lelkigondozói tartalommal hangozttak el, hiszen a lelkésznő múltbeli szolgálatában 10 év kórházlelkészi lelkigondozói tapasztalat van.

A lelkésznő jelenleg a Koszovói Köztársaságban, Pristinában él. A muzulmán közeg, ami ott körülveszi, szintén sok élettapasztalattal ajándékozta meg. Presbiteri körben elmondta, hogy az ottani népeknek nagyon fontos a család, a rokonság és az emberi kapcsolatok. Bár való igaz, hogy ebben a muzulmán hitük segít nekik – ugyanis nem csak vallásosak, hanem komolyan megélik hitüket -, nekünk keresztyéneknek ugyanez lehet az utunk: a hitünket megélni. Emberi kapcsolataink javítása, helyrehozása a keresztyéni mivoltunkban, az élő Isten által lehetséges, aki fiát Krisztust adta értünk, megmutatva, hogy mennyire szeret. A változás a megbocsátás által lehetséges, melyet nekünk kell gyakorolni mások felé, akik halljuk az Igét, és így hinthetjük a jóság magvait.

Adja Isten, hogy a 4 részes Igehirdetés sorozat üzenete mindannyiunk szívében elvégezze áldott munkáját!

Az Igehirdetések letölthetőek innen:

A jóság magvai 1. rész – 1Móz 37,1-11

A jóság magvai 2. rész – 1Móz 37,12-35

A jóság magvai 3. rész – 1Móz 39,2-3

A jóság magvai 4. rész – 1Móz 45,5

Categories: Hírek