A misszió, mi szerint tegyünk Krisztus tanítványává minden népet, elképzelhetetlen ennek a célnak alárendelt eszközök nélkül. S bizony nem csupán az emberekre kell gondolnunk eszközök alatt, akik hirdetik az evangéliumot, hanem számtalan más dologra is, ami az evangélium terjesztésének megvalósulását segíti elő.

Különösen a XXI. század társadalmában, ahol egyre nehezebb megszólítani az embereket, hiszen az információ és impulzus-áradatban élünk, s fokozottan igaz ez a fiatal nemzedékre. Épp ezért a missziót végzők mindig új utakat keresnek, hogy elérjék az emberek figyelmét, és szívét, ehhez pedig időnként új eszközökre is szükség van.

Hála Istennek, a 2020-as évben a Magyar Falu program keretén belül sok új eszközzel gazdagodott a gyülekezetünk, amik reménység szerint a gyülekezeti tagok hasznára, áldására lesznek.

A hangszereinket bővítettük egy szintetizátorral és egy elektro-akusztikus gitárral, ezeket mind a hétközi istentiszteleteken, bibliaórákon, gyermekjátszóházakban és ifjúsági alkalmakon használni tudjuk majd énekeink kíséretéhez.  Ide tartoznak még a különféle ritmus és csörgő-hangszerek, amikből nagyon széles választékkal vásároltunk be-elsősorban a hittanos gyerekek kedvéért. Ezek a húsvétváró játszóházban lesznek „felavatva”, de hosszútávon, a hittanórákon is hasznosulnak majd.

A gyerekek és fiatalok közötti munkát, a közösségépítést segítik majd a játékeszközök, úgy mint a különböző társasjátékok (Scrabble, Jenga, Monopoly, stb.), illetve kültéri játékok (focilabdák, tollaslabda szett.) Ezek jól jönnek a nyári gyermekhetek szabadidős tevékenységeihez, amelyek közösségformáló és közösségmegtartó ereje meghatározó a fiatalok életében.

A számítástechnika területén laptoppal, projektorral és vetítővászonnal gazdagodtunk; ezeket felnőtt és ifjúsági film-klubokhoz, előadásokhoz szeretnénk majd használni.

A tárgyi eszközeink tehát Isten kegyelméből gyarapodtak. Hiszem, hogy ha mi magunkat is odasoroljuk Isten terve megvalósulásának eszközei közé, áldással fogjuk használni mindezeket.

Írta: D. E.

 

Categories: Hírek