Sikerült lépéseket tenni a templomunk téli fűtése ügyében.

A prezsbitérum döntése alapján a templomfelújítás alkalmával sor került annak előkészítésére, hogy a templompadokat ellátjuk padfűtéssel. Ez elektromos fűtést jelent, ami a pad ülő részét melegíti. Így egy melegebb hőérzetet ad. Másik elképzelés az ülőrész alatti elektromos hősugárzó beszerelése volt. Mindezek akkora költségeket jelentettek, hogy a gyülekezet nem tudott sort keríteni rá.

Hőgomba_02

Sikerült ellenben alig 40-40 ezer ft-os áron két gázfűtő eszközt beszerezni, ami PB gázpalackról üzemelve képes egyenként 13 kW-os fűtést adni 50 négyzetméternyi területen. A két eszköz tehát 26 kW fűtést végez, ami a levegőt teszi jó pár fokkal melegebbé. (Hozzávetőlegesen: a parókiát egy 30 kW-os gázkazán könnyedén befűti.) Fogyasztását tekintve is rendkívül kedvező ez a fűtési mód: 800 gramm gázt fogyaszt teljes kapacitáson óránként. Istentisztelet előtt egy órával kapcsoljuk be és istentisztelet végén pedig ki. Egy kis méretű gázpalack kb 1,5 hónapot is kibírt – a gyakorlatban tapasztalva.Hőgomba_01

Eddig a gyülekezet a téli hónapokra a gyülekezeti terembe húzódott be, viszont a gyermek-istentisztelet beindításával a kellemesen felfűtött gyülekezeti terem a gyermekek számára foglalt a vasárnapi istentiszteletek idején.

A fűtéssel és a gyermekek számára egy időben megtartott istentisztelettel családbarátabbá tettük gyülekezetünket!

A padfűtés tervét nem utasítottuk el! Amikor lehetőségünk nyílik anyagi részről a megvalósítására, akkor fogjuk kivitelezni.

 

Categories: Hírek