Idén rekord mennyiségben, közel 160-an gyűltek össze Tolna megye református gyülekezeteiből konfirmandusok és már lekonfirmáltak Balatonszárszón egy hétvégére, hogy hitükben épüljenek, Isten üzenetével találkozzanak.

Gyülekezetünkből 3 munkatárs és 9 fiatal jött a 8. osztályból és a már korábban konfirmáltak közül.

Hogy milyen lelki útravalót kapnak a fiatalok, azt lehetetlen leírni szavakkal. Nincsenek jelzők, amik át tudnák adni azt az élményt, amikor másfélszáz fiatal szívéből énekli a modern egyházzenei énekeket.

Előadónk az ország egyik leghíresebb ifjúsági misszionáriusa volt: Szabó Viktor. Ő több éven át egy hajón végzett missziói szolgálatot és a különböző kikötőkben különböző vallású és nemzetiségű emberek kultúrájával ismerkedett meg és hirdette nekik Krisztust.

Az előadásokat kiscsoportokban beszélhették meg a fiatalok egy idősebb vezető koordinálásával.

A szombati napon miniszterelnökünk fia, Orbán Gáspár is ellátogatott hozzánk és bizonyságot tett megtéréséről. Ő a Felház nevű dicsőítő és imamozgalom egyik vezetője. Fiataloknak szerveznek lelki programokat felekezeti határok nélkül. Bizonyságtétele nagy erővel hatott a fiatalokra. A bizonyságtételt követően lehetőség nyílt arra, hogy Gáspár és a kísérői imádkozzanak azokért, akik ezt kérik tőlük.

A lelki programokat jó pár szabadidős tevékenység is tarkította: tájékozódási futóverseny, Balaton-parti séta fagyizással, táncház, társasjátékozás és esti süteményezések.

Reménység szerint jövő tavasszal is sikerül megszervezni a Balatonszárszói konferenciánkat.

Fotók a hétvégéről:

https://www.facebook.com/pg/konfi7vege/photos/?tab=album&album_id=1265938456847125

 

 

Categories: Hírek