Gyul_est_2014_10_03

Október havában minden évben megemlékezünk a reformációról. Nem csak a reformáció napján, 31-én, hanem az egész hónap folyamán többször is eszünkbe juthatnak azok az események, amelyek nyomán ma is élnek és szolgálnak református gyülekezetek ebben a világban, Isten ingyen való kegyelmét hirdetve.

Gyul_est_2014_10_01

Gyülekezeti esténket október 10-én ennek fényében tartottuk meg. Kálvin János genfi munkásságáról hallhattunk előadást, melyben a tiszteletes úr kiemelte: teljesen más fordulatot vett a város élete Kálvin munkássága nyomán. S noha nem volt minden zökkenőmentes számára, Isten áldása és segítsége folytán erőfeszítései nem voltak hiábavalók. Mi, mai reformátusok gerincességet, bátorságot tanulhatunk az ő példájából.

Az előadás mellett a reformáció zenei kincseiből hallhattunk válogatást ifj. Nemes András és Dancs Edina tiszteletesasszony tolmácsolásában. Többek között magyaros dicséretek, Sztárai Mihály, Balassi Bálint, Németi Ferenc énekei csendültek fel népi hangszereken (székely furulyán, vándormadár lanton és citerán).

Istennek hála, egy tartalmas estét tölthettünk együtt. Övé legyen a dicsőség, ha a reformáció megújulása nem csupán emlék, de állandó valóság is az életünkben.

Gyul_est_2014_10_02

Categories: Hírek