Július első három napjának délelőttjén játszóházzá alakult a gyülekezeti terem és a templomudvar.

Az érdeklődő alsós gyerekek számára sok izgalmas csapatjátékkal és kézműves foglalkozással egybekötve a bibliai hegyek üzenetét adhattuk át ezen a három napon. Hiszen a Biblia egy olyan csodás könyv, amelyben még a hegyek is beszélnek! Első hallásra ez a gyermekeknek is furcsa volt, ám megismerkedtek azokkal a történetekkel, amelyeknek helyszíne egy-egy hegy volt, és ezáltal megszólaltak, hirdetve az egykor, ott történt dolgok tanulságát. Hogy pontosan miket? Azt minden érintett szülő megkérdezheti otthon, gyermekétől. De annyit azért elárulok – kedvcsinálóként –, hogy csupa olyan üzenetről volt szó, amit egy gyermek is megért, és csakis olyan dolgokról, amik a hétköznapi, gyakorlati életünket (gyerekét, felnőttét) ma is érinti.

Játékaink között volt a ritmusjátékoktól elkezdve a vizes játékokon át, fantáziát megmozgató „szabadulós” játékig minden, ami vidám pillanatokat szerzett, és egy kicsit közelebb hozta a gyerekeket egymáshoz. Tízórai szünetünkben a nassolnivalót és az üdítőt a gyülekezet biztosította, valamint érkeztek a szülők részéről is felajánlások, amiket ezúton is köszönünk.

Kézműves foglalkozásaink alatt készültek campingezős faliképek papírból, virágból, kavicsból, faágból, 3D-s templomépület modellek pillecukorból és fogpiszkálóból (volt, aki itt fedezte fel, hogy jó érzéke van a mérnöki dolgokhoz!), valamint ólomüveghez hasonló – fényáteresztő – ablakdíszek.

Összességében elmondhatjuk, hogy nagyon tartalmas, szép és vidám pillanatokat éltünk meg együtt, és reméljük, hogy a gyerekekben is maradandó emlékeket hagyott ez a pár nap.

Végezetül egy kis kitérő: Manapság, amikor a gyermek számára óriási kísértés, hogy „a négy fal között”, kizárólag a virtuális térben éljék az életüket, nekünk, felnőtteknek felelősségünk az, hogy felhívjuk a következő generáció figyelmét arra, mi mindent veszíthetnek ezáltal. A személyes kapcsolatok ízét, a kézfogás, az igazi mosoly varázsát – -ami mégiscsak több, mint egy smile 😊 –, a közös játék örömét, az „egy csapat vagyunk” érzését, és még sorolhatnánk. Minden olyan program, ami közösségbe von – így a nyári játszóház is – ezeket a valódi, emberközeli érzéseket is hivatott átadni, az Isten-közeli élmények mellett. Hiszem, hogy hasznuk van, még ha nem is kézzel fogható, vagy látható azonnal. Ezért bátorítok minden szülőt, ha jónak látja, éljen a lehetőséggel, és hozza el hozzánk gyermekét jövőre!

 

Dancs Edina, ref. lp.

Categories: Hírek