Gyerekzsivaj hangja töltötte be élettel a parókia udvarát 2015. júl. 19-31 között. Az igazi kincs című bibliai játszóházba gyűltek össze ekkor a gyerekek, óvodástól a felső osztályos korúakig.

Gyülekezetünk önkéntes segítői már hetekkel előtte lázasan készültek a tiszteletesasszony vezetésével, hogy a gyerekeket minden rendben várja: programot egyeztettek, beszerezték a szükséges eszközöket a kézműves foglalkozásokhoz, a téma hangulatához illően feldíszítették a gyülekezeti termet.

A cél az volt, hogy a gyermekek a felhőtlen szórakozáson, játékokon túl megismerjék azt a kincset, ami mindennél drágább; s amit soha senki nem vehet el tőlük: a Jézus Krisztusban való hitet. „Jézus maga az igazi kincs”-hangzott el sokszor a három nap alatt. Erre az igazságra az első napon a bolond gazdag történetével, majd a gazdag ifjú esetével, végül Máté, a vámszedő elhívásának történetével világított rá Masri Mona, teológushallgató. A történetekhez kapcsolódóan kézműves foglalkozás keretében leporellót, kincs-gyűjtő dobozkát, kirakót, és dekopázsolt üvegeket készített a gyerekekkel Farkas Sára, gyülekezetünk önkéntes gyermekmunkása. A játékokat és az énekeket Dancs Edina lelkésznő tanította, ez utóbbiakat Nemes András gitárkísérete tette még élvezetesebbé. A szendvicskészítésben, tálalásban, terem-rendezésben és az egyéb felmerülő feladatokban segítettek: Ábrahám Renáta, Báló Noémi, Gergely Éva, Miklósa Krisztina, Sebestyén Titanilla.

Istennek hála, mintegy 20 gyermek vett részt a programon. Elmondásuk szerint a csúcspont a második nap kincskereső játéka volt, ahol csapatokra osztva különféle feladatok megoldásával juthattak hozzá az elrejtett kincshez: egy-egy zacskó édességhez az evangélium üzenetével ellátva: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy az Ő egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (Ján 3,16)

Köszönjük mindenkinek, aki segített a játszóházak lebonyolításában, és azoknak is, akik imádságaikban hordozták ezt az alkalmat!

Istené a dicsőség mindezért, legyen az Ő áldása gyermekeinken!

Categories: Hírek