Május 3-án Lee Dae Do és Lee Kwang Bo lelkész-misszionárius testvérek látogattak el kíséretükkel Bogyiszlóra.

Lee Dae Do 1996-tól Budapesten szolgál, mint Dél-Koreai misszionárius családjával. Lee Kwang Bo számára viszont ez volt az első látogatás Magyarországra. Ő Kínában szolgál, gyülekezeteket alapít, és a lelkipásztorok utógondozását végzi. Előadásában arról beszélt, hogy hogyan alakultak Kínában gyülekezetek, milyen a keresztyének jelenlegi helyzete és milyen a jövőképük.

Lee Kwang Bo előadása_01

Elmondta, hogy nagyon sok fiatal tér át keresztyén hitre, a gyülekezetek növekednek és 2035-re – ezzel a tendenciával – Kínában lesz a világon a  legnagyobb keresztyén közösség. A buddhizmusból és ateizmusból kiábrándult fiatalok, akik életét az énközpontúság jellemzi, a keresztyén hit által megtanulnak az énközpontú élet helyett Krisztus központú életet élni. Fantasztikus megtérések és átalakulások történnek emberek életében, és akiken már a pszichiátrián sem tudnak segíteni, azokat elviszik hozzájuk, és Isten Szentlelke megváltoztatja, helyre hozza az életüket.

A gyülekezetünkben olyan érdeklődés volt az előadás felé, hogy a gyülekezeti termünkbe bármennyi széket vittünk be, egyszerűen nem fértünk el, emiatt muszáj voltunk átmenni a templomba. Az előadás végén Tóth István polgármester is megköszönte, hogy eljöttek hozzánk, és ajándékokat adott át, melyek Bogyiszlóra emlékeztetik vendégeinket.

Lee Kwang Bo előadása_02

Lee Kwang Bo lelkész egy Dél-Koreában megszervezésre kerülő konferenciára hívta meg Dancs Róbert lelkészt, melyen az ő missziói módszerükkel lehet közelebbről megismerkedni.

A jövőben célunk jó kapcsolatot ápolni a Dél-Koreai keresztyénekkel Lee Dae Do Budapesten élő misszionárius segítségével.

Dél Koreaiakkal

Categories: Hírek