A DUNA TV munkatársai a „Népek, nyelvek, kultúrák, közösségek Európában” című műsorba a Bogyiszlói Református Gyülekezet kegyességi életéről készített a riport.

A riportban megszólaltak idős gyülekezeti tagok, akik elmondták, hogy miként volt a régi időkben a hitélet gyakorlás gyülekezetünkben. Számos érdekesség hangzott el, ami nemsokára adásba fog kerülni. (Erről adott időben értesíteni fogjuk a gyülekezeti tagokat vasárnapi hirdetésekben és a gyülekezet internetes felületein.)

A riport ötlete Bali Jánossal való beszélgetésünk alkalmával pattant ki a fejünkből. Ő egy Széchenyi-díjas magyar operatőr, filmrendező, néprajzkutató-népművelő, a Duna Televízió alapító filmrendezője. Mélyen református hitű, református teológiát is tanult.

Ahogy ő fogalmazott: amiatt is gondolta jónak, hogy Bogyiszlón készítsünk egy ilyen témájú műsort, mert „Bogyiszló egy kis elveszett paradicsom”.

Az Istentisztelet után közel 3 órát dolgoztak a riportok felvételén. Bízunk benne, hogy egy tartalmas és építő műsor készül minden néző számára. Így lehetőséget kaptunk, hogy Bogyiszló értékeit átadjuk másoknak is. Köszönjük a Bali János és a Duna Televízió munkáját, amivel Bogyiszló és benne gyülekezetünk hírnevét öregbítik.

Categories: Hírek