Játszóház_106_ápr_02

…nem elengedhetetlen kellékei egy bibliai játszóháznak, de tény, hogy a gyerekek élvezettel foglalkoztak velük (is) április 23-án, egy verőfényes napon,…

Játszóház_106_ápr_03…amikor azért gyűltünk össze, hogy egy bibliai történeten keresztül megismerjük Istenünk szeretetét. Miután énekekkel bemelegítettük a hangszálainkat és játékokkal átmozgattuk minden tagunkat, ezúttal a tékozló fiú példázatával foglalkoztunk. Ezt a példázatot Jézus azoknak mondta el, akik szerint a bűnösök nem méltóak arra, hogy Jézus társaságában legyenek. A példázatbeli kisebbik fiú sem volt méltó arra, hogy az apja visszafogadja, mégis megtette. Nem is akárhogy! Ujjongó örömmel ölelte magához, amikor hazatért. Megtanulhattuk, hogy a mennyei Atya így fogad bennünket is, ha Hozzá fordulunk. Ő megbocsát, és „nem vétkeink szerint bánik velünk”. Ezt az igét írtuk a papírból készített kitárt karú apa-figura ölelésébe a kézműveskedés alkalmával, valamint készítettünk kirakót, melyen az egész történet mozzanatai megjelennek, és csodaszép ajtódíszek születtek spatula, filc és gombok felhasználásával, „Isten hozott” felirattal, mely arra emlékeztet, hogy az Úr hazavár, nála otthonra találhatunk. Természetesen a szeretetvendégség sem maradt el (ezúton is köszönjük a finom süteményeket!)

Játszóház_106_ápr_01

A szabad percekben pedig jutott lehetőség némi szökőkútban való pancsolásra és egy kis kutyasimogatásra. (Ez utóbbi közkívánatra történt, Zénó kutyánk legnagyobb örömére, az előbbi pedig véletlenül, mikor a felnőttek éppen nem néztek oda.:-) ) Végül közös imádsággal zártuk a játszóházat, aminek a folytatását már aznap izgatottan várták a résztvevők. Folytatás mindenképpen lesz, ha az Úr megsegít és élünk, addig is találkozzunk a gyermekistentiszteleteken!

Dancs Edina lelkész

Játszóház_106_ápr_04

Categories: Hírek