Németh Pál református lelkész, iszlámkutató tartott előadást az Iszlám vallásról, annak gondolkodásáról, történelmi múltjáról.

Az előadást az őcsényi gyülekezeti házban tartották meg, közel 90 résztvevő előtt. Gyülekezeetünkből 18-an mentünk el meghallgatni az előadót (a fotón 3 fő nem szerepel, mert ők késve érkeztek).

A témát kiscsoportos beszélgetéseken tovább tárgyaltuk, ahol mindenki szót kapott. Mindenki elmondhatta a gondolatát, felmerülő kérdését. Majd a kiscsoportok képviselője a csoportban felmerült legfontosabb kérdést feltette az előadónak, és közösen meghallgathattuk a választ. Rengeteg kérdés, gondolat született, hiszen a téma rendkívül érdekfeszítő Európa iszlamizálódása miatt.

Mi keresztyének azzal tehetünk a legtöbbet, ha saját indentitásunkat erősítjük, és valóban megéljük a Krisztushitet. Mivel Európa társadalmának jó része a keresztyén hitet elutasítja, egy másik része pedig félvállról veszi, és csak egy szűk kisebbség számára fontos, így az iszlám könnyedén terjed. A terjedésével pedig kialakítja és megéli, majd megélteti másokkal a maga „kultúráját”, ami merőben más, mint az Európai. Ha Magyarország népe (benne a bogyiszlóiakkal) nem ébred fel, és nem tér Krisztushoz, akkor nagyon hamar iszlamizálódunk.

A konferencia szeretetvendégséggel zárult, melyet az őcsényi gyülekezeti tagok készítettek.

Categories: Hírek