Az alábbiakban arról számolunk be, hogy milyen felújítások történtek a templomunk környezetében az elmúlt hónapban.

Újrafestettük a rozsdásodó parókia kaput, kerítést – sajnos a rozsda kezdett megjelenni, különösen a kapu alsó részein. Ennek eltávolítására került sor. Majd ezúttal – végre – prémium festékkel lett lefestve (Hammerite kalapácslakk), ahogy az a templom környezetéhez méltó! A teljes munka felajánlásból történt, „csak” anyagköltségünk volt. Köszönet id. Nemes Andrásnak és segítőjének a munkálat elvégzéséért.

Mindhárom templom udvari padot felújítottuk – szétszedés, deszka csiszolása, keret rozsdátlanítasa, festés, pácolás, új csavarok stb. A munkát felajánlásból és hihetetlen igényességgel végezte el id. Nemes András presbiterünk! Köszönjük neki, hogy megújulva várják a templomba érkezőket! A Mindenható Istennek pedig köszönjük, hogy ilyen segítő szíveket ad a presbitéreinknek!

Felújítottuk a hirdetőtáblánkat – a templomudvar kerítésén látható hirdetőtábla fából készült, az elmúlt évek alatt az időjárás erősen tönkretette a festést, ami lassan elkezdett peregni. Mielőtt a fa anyaga tönkrement volna felújítottuk, és a korábbi magasságon egy kicsit emeltünk, hogy a hirdetőtábla tartalma jobban szemmagasságba kerüljön.

Leaszfaltoztattuk a kapubejárót – július 2-án az útaszfaltozó vállalattal megegyezve a templomudvarunk bejáratát is leaszfaltoztattuk. Ez 80.000 Ft-unkba került, de a korábbi toldozott-foldozott, hepehupa, olykor botlást okozó bejárat helyett, most tükörsima aszfalt fogadja az Istentiszteletre érkezőket! Örömmel fogadjuk azok adományát, akik a nem várt – de legjobb időben megragadott – kiadásunkhoz hozzájárulnak. Ne feledjük: gyülekezetünk önfenntartó, az Önök adományaiból tudunk élni és működni.

A felújításokra semmilyen pályázat támogatásnem volt.

Categories: Hírek