Csütörtök esténként a fiatalokat várjuk ifjúsági órára. Ez az alkalom tulajdonképpen ifjúsági istentiszteletként indult, mintegy a vasárnapi istentisztelet alternatívájaként a fiatalok számára, ám hamar kiderült, hogy az istentiszteleti forma, még ifjúsági istentiszteletként sem fog működni.

Ezért még interaktívabbá alakítottam, s így már noha istentiszteletnek nem nevezhetjük, a cél nem változott: Isten igéjét átadni a fiataloknak, lehetőleg úgy, hogy az számukra érthető, befogadható legyen. A mai tizenéves korosztály számtalan kihívással néz szembe, a kamaszkor ingoványos útjain rengeteg érzés, kérdés motoszkál bennük, sokszor feszültségekkel terheltek, és akárhogy is nézzük, nem könnyű velük az élet.

Hisszük, hogy nekik is szükségük van Isten kegyelmére, szeretetére és útmutatására, mindezt szeretnénk nekik közvetíteni, az életkori sajátosságaikat figyelembe véve, az őket érintő, érdeklő témákat, kérdéseket boncolgatva. Így volt már szó a közösség erejéről és a társak befolyásáról, az önértékelésről és a Biblia emberképéről, konfliktuskezelésről és az egymás közti kommunikációról. A témák komolyan hangzanak-azok is!- ám saját-élményű foglalkozásokkal, játékokkal közelítjük meg őket.

A célunk az, hogy a fiatalok közösséggé formálódjanak, méghozzá olyan közösséggé, amelyben a hit érték, az Istennel való kapcsolat pedig megtapasztalható valóság. Cél az is, hogy a fiatalok közössége a gyülekezet közösségébe is be tudjon kapcsolódni, szeretnénk majd olyan alkalmakat is szervezni, ami ezt segíti elő. Kérjük mindazokat, akik szívükön viselik az ifjúság sorsát, imádkozzanak értük, és ezekért a csütörtöki ifjúsági alkalmakért, hogy Isten igéje megérintse és megtartsa fiataljainkat.

Írta: D. E. 

Categories: Hírek