A templom és parókia között 2 éve félbe maradt egy garázsépítés… Most tettünk egy lépést előre!

Sajnos az egyházmegyei építési alap “kezelői” elzárkóztak attól, hogy segítsék garázsunk építését. Egy alkalommal egy kezdőtőkét adtak ugyan, és már szerveztünk is gyűjtést, de abból mindössze a falakat tudtuk felhúzni. (Pályázati forrást ilyenre nem tudunk találni.)

A falubusz pályázaton nyert kisbuszunkkal együtt azt is vállaltuk, hogy garázsban tartjuk. Viszont a műemlék templom és a helyi védettséget élvező parókiaépület megkötötte a kezünket a garázs kinézetében: csak stílusban ide illő épületet fogadott el építési tervnek a műemlékvédelmi hatóság (sajnos az ő engedélyük is kellett).

 

A kisbusz fontos missziói célokat szolgál, számtalan célra tudtuk már felhasználni. Gyülekezetünk életében rendkívül nagy segítség. Így tulajdonképpen a garázs épülete egy fontos mozaikdarabját képezné a gyülekezeti életnek és nem pusztán az épületeink szépsége múlik rajta.

A befejezésig 4 millió Ft-ra lenne szükség. Mivel jóformán nyugdíjasok és kis keresetűek adakoznak és eddig még soha nem volt olyan, hogy valaki tehetős nyúlt volna a zsebébe és segített volna rajtunk, így úgy döntött a presbitérium, hogy az aljzatbetonozására próbáljuk összeszedni a szükséges összeget.

Gyülekezetünk teljesen önfenntartó. (Már csak 10 ilyen református gyülekezet van Tolna megyében. Az önfenntartás megszűnése után nem sokkal a gyülekezet is annak tényleges gyülekezeti funkciójában.) Tehát működésünket az éves egyházfenntartói járulékból, perselypénzből és adományokból látjuk el. Ezek éppen elégségesek a szükséges kiadásokra. Viszont ha már pár százezres kiadással terhelnénk meg költségvetésünket, akkor gyakorlatilag nem lenne elég a szükséges dolgokra.

Sajnos a teljes költség nem gyűlt össze az aljzatbetonozásra adakozásból, így megterheltük gyülekezetünk költségvetését közel 200 ezer ft-al. Köszönjük mindenki adományát és fizikai segítségét is, hiszen sokan álltak oda önkéntes munkával, köztük Bogyiszló Község Önkormányzatának munkásai gépekkel, Simon Zoltán fuvarosnak az ingyen fuvarokért és Schmid Péter generálkivitelező rendkívül sok segítséggel!

Categories: Hírek