Augusztus 12-én, szombaton a gyülekezetünk a Gemenci kisvasúttal kirándulni ment.

A gyülekezet közösség is. Sajnos református öntudatunkból ezt nagy sikerrel kiirtotta a rendszerváltás előtti egyházi elnyomás, ami bekényszerítette a gyülekezetet a templom falai közé. Ma sokan úgy gondolkodnak a gyülekezeti életről, hogy az az Istentisztelet, ami a templom falain belül történik. A rendszerváltás utáni helyzet sem hozott sok javulást, hiszen a sok-sok évtized által egyházról alkotott kép lassan formálódik.

Tehát a közösségi életet tanulnunk kel. Viszont a tanulási folyamat jól halad és jelesre vizsgázunk. Első ilyen „vizsga” volt a gyülekezeti szalonnasütés, másik ilyen „vizsga” az augusztusi gyülekezeti kirándulás.

Mai korunkról is elmondható, hogy közösségeket romboló kor. Ezzel szeretnénk mi szembe menni a hívő ember bátorságával, amely nem ismer lehetetlent.

Az aktív gyülekezeti tagok emlékeznek arra, hogy voltak régebben gyülekezeti kirándulások, de az elmúlt évtizedre ezek kikoptak a gyakorlatból. Pedig számos haszna van az ezirányú közösségi időtöltésnek.

A mostani kirándulás lehetőséget adott egy rövid nyitóáhítatra, kellemes vonatozásra megállóhelyekkel, beszélgetésre egymással, halászati múzeum megtekintésére. A szombati nap a pihenésé és a jó társaságé volt.

Reméljük, hogy a jövőben nyitottabbak lesznek a gyülekezeten kívüliek is, és örömmel csatlakoznak hozzánk.

Ha a mögöttünk álló eseményeket nézzük, akkor elmondhatjuk, hogy gyülekezetünk egyre eredményesen valósítja meg rendezvényeit, egyre nagyobb az összefogás, és ez arra bátorít, hogy egyre színesebb gyülekezeti programokat, közösségi rendezvényeket szervezzünk.

 

Categories: Hírek