A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által kiírt gépjármű beszerzési pályázatunk végéhez érkezett, Istennek legyen érte a hála: nyertünk!

Kisbusz_01

A fenti pályázatnak megfelelő pályázatot nyert tavaly, illetve 6 évvel ezelőtt, a Bogyiszlói Önkormányzat is. Idén lehetőség nyílt újra pályázni önkormányzatoknak, egyházaknak, szervezeteknek. Ezt a lehetőséget ragadtuk meg most.

2015. október 8-án elhozhattuk a szekszárdi Volkswagen P’-AutoCity Kft autószalonjából a pályázaton nyert mikrobuszt. A pályázaton a gépjármű teljes vételárát és üzembe helyezési költségét megnyertük, ami bruttó 12.650.850 Ft -ot jelent.

Kisbusz_02

A gépjármű az idén áprilisban bemutatott új T6-os Transporter modellje. 9 személyes, a hosszított változat, tehát nagyobb raktérrel rendelkezik. Extraként van rászerelve az – elektromosan működtethető – fellépő lépcső, ami idős személyek beülését teszi rendkívül könnyűvé.

A mikrobusz az egyre bővülő gyülekezeti élet szükségleteit hivatott ellátni. Ezek között új elemként jelenne meg olyan személyek utaztatása az Istentiszteleti alkalomra, akik szívesen jönnének, de mozgásuk nehézkes, emiatt csak gépkocsival oldható meg. Ennek szervezése folyamatban van.

Fontos lehet még tudnunk, hogy bár a lelkipásztor is azon személyek között van, akik a mikrobuszt használni fogják, de ez a gépjármű nem a lelkész szolgálati kocsija. Lelkipásztorunknak nincs szolgálati kocsija sem az egyházmegyétől, sem más flottából, hanem saját gépjárművet tart fent, és azt használta eddig is a gyülekezeti élet szükségleteire. Kisbusz_03Ez a mikrobusz tehát az egyházközségé, és arra hivatott, hogy a gyülekezeti életet, annak tevékenységi körét bővíthessük vele. A hangsúly pedig a bővítésen van.

A mikrobusz megegyező színű (viharszürke) az önkormányzat mikrobuszával, de oldalán a „Bogyiszlói Református Egyházközség” felirat olvasható, ami jól megkülönböztethetővé teszi.

Tudjuk, hogy Isten gondviselése és nem emberi ügyességünk volt az, hogy ezt a kisbuszt pályázaton megnyerhettük. Ezért kérjük imádkozó testvéreinket, hogy ne feledjenek el imádságban hálát adni a Gondviselő Atyánknak azért az áldásért, amit ebben a kisbuszban Tőle kaptunk. Kívánjuk, hogy Isten mind nagyobb dicsőségét munkálja ennek a gépjárműnek a szolgálata!

 

Categories: Hírek