Néhány éve a Biblia órások közösségével kezdtünk nyaranta összegyűlni a Holt-Duna parton egy kis közös szalonna sütésre, piknikezésre.

Istennek hála, ez az alkalom egyre népszerűbb lett, és évről évre növekedett a résztvevők létszáma, így már ki is nőttük a „piknik” fogalmát, inkább a gyülekezeti szabad téri vacsora az, ami körülírja ezt az eseményt. A gyönyörű környezetben felüdülés kötetlenül együtt lenni, együtt enni, és ilyenkor a lelki táplálék sem marad el, az áhitatban együtt figyelünk Isten igéjére.

Az idén a Magyar Falu Programból tudtuk finanszírozni gyülekezeti vacsoránkat, így az asztal bőséges volt, és a közel 60 résztvevő közül senki sem távozott éhesen. Manzinger László mesterszakács által készített finom ételeket ehettünk, és a gyülekezet asszonyai által sütött sós és édes sütemények tették fel a koronát az íz-élményre.  A borús idő miatt most nem mertünk a Duna-parton teríteni, hanem kölcsönkértük használatra az Általános Iskola fedett auláját, amit Boda Zoltán igazgató úr rendelkezésünkre bocsátott, amiért ezúton is szeretnénk kifejezni köszönetünket.

Természetesen most sem maradt el a testi táplálék előtti a lelki. Dancs Edina lelkésznő tartott áhítatot, melyben arról az asztalközösségről beszélt, amiben Jézus vett részt a vámszedő Lévi (későbbi Máté) házában. Az asztalközösség Jézus korában az összetartozást, közösségvállalást is jelentette. Épp ezért háborodtak fel a farizeusok azon, hogy Jézus olyan „cégéres bűnösökkel” eszik együtt, mint ez a vámszedő, no meg a társasága… De Jézus nem tévedésből, vagy véletlenül ült az asztalukhoz, hanem pont azért, hogy kifejezze: Ő kész közösséget vállalni a bűnös emberrel, mert nem azért jött, hogy elítélje, hanem hogy megmentse a világot. Ő kész ma is asztalhoz telepedni velünk, szeretne az életünk része lenni. Mégpedig a legjobb része, örökre! Hiszen a bűneinkre -amelyek miatt jogosan sújthatna Isten, s az emberek ítélete is bennünket- Ő bocsánatot szerzett, hogy majd a mennyei nagy vacsorán is együtt lehessünk.

 

Categories: Hírek