Húsvét előtt majd 2 héttel, április 6-án került megrendezésre gyülekezetünkben a Bibliai játszóház.

A gyermekeket 4 éves kortól 12 éves korig hívogattuk egy közös játékra, énekre, kézműveskedésre, és természetesen az ünnephez kötődő Bibliai történet megismerésére. Az érdeklődők már érkezés előtt egy feladatot kaptak, ami a szórólapon és a plakáton olvasható volt: mindenkinek magával kellett hoznia néhány lapos kavicsot. Ezt a kézműves foglalkozáson kellőképpen feldolgozták és egy szép három dimenziós képpel térhettek vissza a gyermekek otthonukba.

A játszóház különlegessége volt még, hogy a történet Bábjátékkal lett elmesélve, amiben egy Csacsi elmeséli cicusnak, hogy egyszer egy szamarat nagy megtiszteltetés ért: hátán vitte a Királyok Királyát! Tehát a virágvasárnapi történetet hallhatták gyermekeink.

A rendezvényünkön 8 gyermek vett részt, valamint több felnőtt, akik a lebonyolítást segítették. Bár ez a gyermeklétszám elsőre nem tűnik nagynak, de ha számításba vesszük, hogy ez a hittanosaink közel 20 %-át jelenti, akkor bizony hálásak lehetünk ezért a létszámért is. Bízunk abban, hogy minden gyermek, aki részt vett a játszóházon, hitében gazdagodott.

Nasiról és üdítőről gyülekezetünk gondoskodott. A játszóház szervezője Dancs Edina lelkésznő volt.

Categories: Hírek