“Szeretném, ha szeretnének” – címmel kapcsolatépítő tréninget tartottunk. Február 26-án gyülekezetünkben szolgált Fodorné Ablonczy Margit lelkipásztor, aki hosszú időn át volt a Dunamelléki Egyházkerület ifjúsági referense. Bő két évtizedes szolgálata alatt látta az ifjak életét, és megfogalmazódott benne, hogy rendkívül nagy szükség van ma a családok felé való szolgálatban. Sok kutatómunkát tett az ezirányú szolgálat mikéntjébe. Egy éve pedig doktori programban vesz részt. Kutató munkája közben pedig több meghívásnak tesz eleget, és gyülekezetekben tanít.

Hozzánk is így érkezett el férjével, Fodor Attilával, aki gépészmérnök. Délutáni előadásukat ketten tartották, ami a kapcsolatépítésről szólt, oly módon, hogy hogyan fejezhetjük ki és hogyan érthetjük meg mások szeretetét. Hallhattunk az öt szeretetnyelvről, ami egy pár- és pszichoterápiai fogalom. Ezt Gary Chapman amerikai író, párkapcsolati szakértő, házassági tanácsadó alkotott meg 1992-ben. A lelkésznő szolgálati évei alatt ezekhez a szeretetnyelvekhez még hármat csatolt.

Az előadás történetekkel és rengeteg humorral volt fűszerezve. De annak mély lelki üzenetei sem maradtak el. Így olykor dőltünk a nevetéstől, olykor mélyen szívünkbe tekintve ültünk, rádöbbenve, hogyan működnek az emberi kapcsolatok. A 1,5 órás előadás alig húsz percesnek tűnt. Szívesen hallgattuk volna még tovább.

Az előadást szeretetvendégség követte, melyen az előadókkal nyílt lehetőség beszélgetni, egy tea és pogácsa mellett.

 

Categories: Hírek