2018. december 21-én gyülekezetünkben karácsonyi gitárkoncertet szerveztünk.

A koncertet az tette különlegessé, hogy a Goog News Mission International Youth Fellowship  (Jó hír Misszió Nemzetközi Ifjúsági Szervezete) segítségével egy 25 éves koreai fiatalember jött közénk, Kim Dong Hyun.

Több Európai országban is adott koncertet a hiheteten jó hangú és szép gitárjátékú zenész. Magyarországra érkezése előtt megtanulta Pintér Béla: Gyere el a jászolhoz még ma éjjel kezdetű énekét és azt magyarul énekelte el. A koreai akcentus ellenére nagyon szívhezszóló volt. Emellett természetesen énekelt még angol nyelven és egy saját énekét koreai nyelven.

A koncertet különlegessé tette, hogy az énekek között beszélt saját életéről, és arról, hogy a gyermekkori sok szenvedése után, ami életében nagyfokú elégedettlenséget szült, hogyan változtatta meg Isten a szívét, és hogyan lett boldog élete, hogyan javult meg a kapcsolata felnőtt emberként  – Isten segítségével – a mostohaanyjával, akitől sok szenvedést kapott gyermekként.

A gitárkoncerten Lee Dae Do misszionárius-lelkész rövid karácsonyi Igehírdetése is elhangzott, melyben központi üzenetet kapott az, hogy Isten mindent elkészített a vele való karácsonyi találkozásunkért.

A koncertet a gyülekezetünk presbitériumának szervezésében forró tea és sok-sok sütemény tette családiassá. Tóth István polgármester úr is megtisztelte felszólalásával rendezvényünket.

Mivel koncertünket egy szép helyszínen szerettük volna megtartani, ezért a gyülekezeti termünk helyett az Polgármesteri Hivatal dísztermében kértünk és kaptunk helyet. Ez úton is köszönjük az ők hozzájárulását és segítségét a rendezvény létrejöttéhez.

Categories: Hírek