Október 30-án, hétfőn ifjúsági konferencián vettünk részt Szekszárdon a „Placcon”.

Ez egy kifejezetten ifis délután volt, a 14-20 éves korosztály számára. A téma a kapcsolat gondolatkörét járta körbe. Isten és emberek, emberek és emberek, keresztyének és nem keresztyének között.

A dicsőítést a Bátaszéki Református Gyülekezet dicsőítő csapata végezte, Tanner Vilmos zenész vezetésével. A dicsőítő énekek által lehetőség nyílt még közelebb kerülni Istenhez. Ilyenkor nem egy-egy ének hangzik el, hanem fél-, háromnegyed órán át szól a dicséret. Az énekek szövege kivetítésre került, így könnyen bekapcsolódhatnak azok is, akik nem ismerik ezeket az énekeket.

A felekezetközi ifjúsági rendezvény református-metodista szervezésben zajlott, dr. Görgey Etelka református lelkésznő és Gyurkó Donát metodista lelkész tanítását hallgathattuk meg.

A rendkívül szép és modern helyszínre szervezett; játékkal, zenével, kiscsoportos beszélgetéssel és szendvicsezéssel egybekötött ifjúsági konferenciára leírhatatlanul nehéz elhívni fiatalokat Bogyiszlóról. Tulajdonképpen minden egyházi ifjúsági rendezvényre igaz ez annak ellenére, hogy akik részt vesznek rajta, azok jól érzik magukat. Az újabb hívogatáskor pedig a kőkemény ellenállás, kifogások tárháza, a meghívás elől való menekülés tulajdonképpen alapvető magatartásnak mondható. Nem csak bogyiszlói sajátosság ez, de hogy ennyire visszatartó erő legyen valami a fiatalok életében egy egyházi ifjúsági rendezvény esetében, ez meglepő. Rendezvényeink teljes mértékben megfelelnek a kor kihívásainak, a fiatalok számára építőek és szórakoztatóak, nem maradnak el bármely más rendezvénytől színvonalban, környezetben, technikai minőségben, étkeztetésben stb. Ebben a helyzetben nagyon fontos a szülők szerepe, mert abban az ellenszélben, ami a világban tapasztalható, fontos, hogy támogatást kapjanak olyantól, aki fontos számukra.

 

Categories: Hírek