Kovács László őcsényi református lelkész tartott előadást a gyülekezetében működő közfoglalkoztatásról gyülekezetünk munkatársainak és gondnokainak.

Számos dologban előrébb tartanak, hiszen hamarabb beszálltak a programba, nagyon kreatívak, szorgalmasak és többen dolgoznak. Így feltett szándékunk volt, hogy tanulni fogunk tőlük. Őcsényben közel 20 fő dolgozik a Magyar Református Szeretetszolgálat közfoglalkoztatási munkaprogramjában a gyülekezet kötelékében. Számos közhasznú és karitatív feladatot is ellátnak.

Amire büszkék, hogy a munkadiőt teljesen kihasználják a munkások, és nem azt nézik, ha egy feladattal végeztek, hogy a mikor jár már le a munka, vagy mikor szökhetnének el idő előtt, hanem azt, hogy mit kell még megcsinálni. A hatékony munkavégzést egy munkavezető koordinálásával sikerül elérni és a munkásokra való személyes odafigyeléssel.

Jó és bátorító volt hallani az őcsényiek sikeréről.

Mi magunk is folyamatosan keressük a lehetőségeket, hogy még hatékonyabban ki tudjuk kihasználni a közfoglalkoztatásban rejlő lehetőségeket. A helyi munkanélkülieknek munkát adjunk, új munkavégzéseket sajátítsanak el, megfelelő munkamorált és szorgalmat tanúsítsanak. Ahhoz, hogy ezeket a céljainkat elérjük minden héten egyszer mentorórát tartunk a munkatársainknak. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy önismeretet, mentálhigiénét, személyiségfejlesztést és a lélekgyógyászat több területét tanuljuk. Az előadásokat beszélgetések követik, melyben korábbi vagy jelenlegi gondokat, bajok megbeszélünk, közösen megoldást keresünk rájuk. Bízunk benne, hogy ezek a mentorórák gyógyítják lelki sebeinket, melyet az életünk folyamán összegyűjtöttünk és így lélekben még egyészségesebben tudunk élni és dolgozni.

Egyik ilyen mentoróra keretében történt az őcsényi közfoglalkoztatottak tevékenységének megismerése. Mindez akkora kíváncsiságot szült bennünk, hogy elterveztük: januárban meglátogatjuk őket mindannyian, hogy helyben is megtekintsük a munkavégzést.

Categories: Hírek