2016. áprilisában a polgármester úr felkérésére munkatársaink elkezdték a katolikus temetőrész gondozását.

Mivel a Magyar Református Szeretetszolgálat Közfoglalkoztatási Munkaprogramjában nálunk dolgozó munkatársak idejéből és erejéből még futja, így a római katolikus temetőben is elkezdtünk segédkezni a temető karbantartásában. Ez nem jelenti a református gyülekezetünk valamifajta terjeszkedését – minden ez irányú gondolatot elutasítunk –, pusztán segítő jobb szeretne lenni a másik felekezetű testvéreink felé.

Az ötlet, hogy segítsünk, a Magyar Református Szeretetszolgálat bemutatkozásán született meg Tóth István pogármesterünkben. Ezt követően tolmácsolta felénk gondolatait, amit a presbitériumunk támogatott. A segítő szándékot a szeretet vezérli és motiválja, nem pedig bármiféle anyagi haszonszerzés. Mindössze az elhasznált üzemanyagra és damilra kapunk térítést, így a mi egyházközségünknek sem jelent plusz kiadást. Az ott folyó munkálatokat – a református temetőhöz hasonlóan – Lénárt Bálint temetőgondnokunk koordinálja. Kérésekkel, észrevételekkel őt lehet közvetlen megkeresni!

Katolikus temeto_01

Szeretetszolgálatunk munkatársai már több idős gyülekezeti tagnál végeztek tavaszi munkálatokat (ásást, gyomirtást, kidőlt fák eltakarítását stb.). Nagyon nagy áldás számunkra, hogy ők vannak nekünk! Kívánjuk, hogy további jó erőnlétben és örömben dolgozhassanak nálunk!

Katolikus temeto_02

Categories: Hírek