Június 23-án, pénteken 25 fő részvételével szalonnát sütöttünk.

A Bibliaórások közösségi alkalmának indult, egy Istentiszteleten hirdetve lett, több reklámot nem kapott, de mégis 25 fő látogatott el a gyülekezeti szalonnasütésre. Az ötletgazda Liszkainé Vas Lídia presbiterasszony volt, akinek ez úton is köszönjük!

A nagy hőségben – Isten gondviseléséből – 2 órával a szalonnasütést megelőzően egy hűsítő zápor hullt a Bogyiszlói Holt-Duna partjára, ami a rendezvénynek helyt adott. A korábban egyházunk tulajdonában lévő közösségi teret pár órára ismét birtokba vehettük. A presbiterek és gyülekezeti tagok a szalonnasütés hozzávalóit otthonról hozták. Így rendkívül finom házi császárszalonnát, ízletes zöldségeket, lábán száradt tölgyfát a parázshoz,  frissen vágott nyársat és sok-sok derűt tettek bele a közösségi alkalomba.

A szalonnasütést rövid Igemagyarázat és énektanítás előzte meg. Ifj. Nemes András kántor gitárral kísérte énekünket. A finom vacsora, a jó hangulat és az örömteli beszélgetés egészen sötétedésig kitartott.

Köszönjük mindenkinek, aki eljött a szalonnasütésre és jelenlétével gazdagította közösségünket! Bízunk benne, hogy ilyen és hasonló közösségi alkalmak a jövőben is meg lesznek szervezve és hasonló érdeklődés fogja övezni.

Categories: Hírek