A Good News Misszióval történő kapcsolataink tovább erősödnek. A gyülekezet lelkészének dél-koreai látogatását viszonozta Chong Dzsu város lelkipásztora, Oh Sei Jae.
Február 10-én pénteken Bibliaórát tartott gyülekezetünkben, majd 12-én, vasárnap a 10 órás Istentiszteletet, majd délután még egy Bibliaórát 17:00-tól.

Vasárnap délután 15:00-tól gyülekezetünk helyt adott egy lelkészi konferenciának is, amin Tolna megyei lelkészekkel találkozott a dél-koreai lelkész. A nekik tartott előadásban beszélt a koreai keresztyénségről, a keresztyénségnek társadalomra gyakorolt átformáló hatásáról. Csodálatos volt látni Isten hatalmát, amikor az ország GDP-jének növekedését bemutatva bizonyította, hogy Isten akkor adott gazdasági növekedést Dél-Koreának, amikor a keresztyén hit új erőre kapott. Személyes életét ismertetve elmondta, hogy amikor 1964-ben megszületett, akkor nem volt áram a lakásokban, nádtetős vályogházakban laktak az emberek. Amikor iskolás volt, akkor az volt a házi feladat, hogy naponta legalább háromszor tudjanak étkezni. Ma az ország gazdasága a világ élmezőnyéhez közelít. A Koreai háború után, aminek 1953-ban kötötték meg a fegyverszünetét, a világ legszegényebb országa volt. A keresztyénség jelen volt, de annak igazi megélése hiányzott. A Dél-Koreának segítő amerikai katonák beszéltek legelőször arról, hogy hogyan kell igazán megélni a hitet és a fegyverszünet után amerikai misszionáriusok érkeztek. Dél-Koreába. Ekkor indult el az igazi keresztyén élet megélése, mely átformálta a társadalmat.

Oh Sei Jae lelkésszel pénteken ellátogattunk az iskolába, ahol az igazgató úr bemutatta az intézményt. Ezt követően a faluházat tekintették meg, ahol Steer Mária és férje kalauzoltak bennünket. Szekszárdon a Wosinsky Mór Megyei Múzeumot jártuk végig. Közben sokat hallott a magyar nép hányattatott sorsáról, a keresztyénség helyzetéről Magyarországon. Távozás után pár nappal személyes üzenetben jelezte, hogy továbbítja a missziói szervezetük felé, hogy a jövőben Közép Európára nagyobb hangsúlyt fektessenek. Tekintettel arra, hogy a világ legnagyobb keresztyén missziói szervezetéről beszélünk, a bogyiszlói látogatás egy történelmi léptékű esemény lehet, mely új korszakot nyit az evangélium ügyének terjesztésében Közép-Európa és Magyarország felé. Lelkésztestvérünk hálás szívvel köszönte meg a bogyiszlóiak szívélyes vendégszeretetét. Reméljük, még máskor is lehet része benne, és örömmel viszi el a magyar falu hírét Dél-Koreába.

Oh Sei Jae lelkész megtekintette a magyar hagyományok szerinti állattartást is. A lelkipásztor a fotón Erdei Istvánnal látható, aki korábban pásztor volt. A pásztorbot a kézben azt szimbolizálja, hogy tulajdonképpen két pásztor látható a képen.

 

Categories: Hírek