Immáron többedik alkalommal tudtuk az év egyik januári vasárnapját közös ebéddel kezdeni.

Helyszínül mindig valamelyik közeli éttermet választottuk. A rendezvényünk önköltséges, tehát a résztvevők fizetik a költségeit. Ez úttal a Bodri Pincészetben voltunk, ami egy nívós hely, de a Magyar Falu Program keretében pályázati finanszírozásból lehetőségünk volt egy ilyen helyen szervezni a rendezvényt. (Ugyanis a Magyar Falu Program számos közösségi rendezvényünk finanszírozását támogatja. – Magának a pályázatnak ez a fő célja.)

Ez a rendezvényünk abban különleges, hogy közösségi alkalom, ami a kötetlen beszélgetésről szól. Így a presbitériumnak lehetőség az egyházunk ügyes bajos dolgai mellett egymással is törődni, egymásra is odafigyelni. Isten nem véletlenül közösségben képzeli el az ember életét. Az ember a közösségben érzi jól magát és egy jó közösségben igazán jól érzi magát. Az idén igyekeztünk a közfoglalkoztatásban nálunk dolgozó személyeket is meghívni. A 3 munkatársunk közül 2 velünk tudott tartani.

Bízunk abban, hogy még az idén több féle közösségi rendezvényt szervezhetünk és nem csak hitünkben, hanem a közösségi életünkben is épülhetünk, fejlődhetünk.

Categories: Hírek