Egy újabb áldott közösségi alkalom…

Tavalyi évben kezdődött új presbitériumunk 6 évre szóló megbízása. Úgy gondoltuk tavaly januárban, hogy egy közös ebéddel kezdjük az évet, melyre meghívjuk a tiszteletbeli presbitereinket is. Így tavaly egy évkezdő ebédet tartottunk egy étteremben. Egy év elmúltával, ennek az évnek a kezdetén visszatértünk ehhez a gondolathoz és január 6-án újra évkezdő ebédet tartottunk.

Ez a gyülekezeti rendezvényünk a közösségépítésről szól. Presbiterek és családtagjaik, tiszteletbeli presbiter és családtagjaik összejövünk egy közös ebédre egy étterembe. A tavalyi és az idei ebéd alkalmával is volt egy-egy közös éneklésünk, de az egész lelki tartalma ott jelenik meg, hogy előtte részt veszünk a vasárnapi Istentiszteleten a gyülekezetben. Innen indulunk az ebédre.

A társaság és a hangulat olyan jó volt, hogy az ételek elfogyasztása után még sokáig együtt maradtunk beszélgetni az étteremben.

Másik – ehhez hasonló – közösségi rendezvényünk a nyár kezdő gyülekezeti grillpartink, amit a Holt-Duna parti közösségi téren rendezünk meg. Ott saját magunknak készítjük a finomságokat és mindkét rendezvény közel 30 főt mozgat meg.

A rendezvény önköltséges, így a jövőben is életképes, fenntartható és bármekkorára növelhető, hiszen ha több ember jelentkezik, akkor sem terheli a gyülekezet költségvetését. Nem vetjük el azt a gondolatot sem, hogy kiterjesztjük a közös ebédet és bárki, aki szeretne hozzánk csatlakozni, az megteheti. Az ebédről, annak részleteiről az azt megelőző vasárnapi Istentiszteleten a hirdetések keretei között kaphatunk mindannyian információkat. Azzal a reménnyel tekintünk a 2019-es évbe, hogy annak végén a 2020-as évkezdő ebédjét is meg fogjuk szervezni.

 

Categories: Hírek