Egyházmegyénk őszi presbiteri konferenciájának Bonyhád adott helyet.

A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban tartottuk október 19-én, szombaton a presbiteri konferenciánkat. A helyszínre bő 80 fő érkezett az egyházmegye számos gyülekezetéből. Természetesen a mi gyülekezetünk presbiterei sem hiányoztak.

A konferenciát a főszervező, Marco de Leeuw van Weenen holland származású misszionárius nyitotta meg. Mészáros Zoltán, a Bonyhádi Református Egyházközség lelkésze hirdette Isten Igéjét.

A konferencia témája a keresztyén vezetés volt. Az előadó egy sikeres üzletember dr. Szalai Zsolt, vezetői tréner volt, aki mélyen hívő református ember, gyülekezetében presbiter. Előadásában rávilágított arra, hogy mindazok a vezetői tanácsok, amelyek valóban működnek a gyakorlati életben, benne vannak a Bibliában. A presbitereknek vezetői feladatuk is van, így fontos, hogy a Szentírás és modern vezetési ismeretek által ezen a területen is képezzék magukat. Számos gyakorlati tanácsot hallhattunk a gyülekezeti presbiteri szolgálatra vonatkozóan.

A konferenciáról a megszokott közös ebéd sem hiányozhatott, amit desszertként a gyülekezeti tagok finom sütijei zártak.

Délután egy németországi alapítvány mutatkozott be, akik többféle módon segítenek Magyarországon. Jó volt hallani, hogy Isten munkálkodik általuk is.

Categories: Hírek