Idén tavasszal, két alkalommal szervezett játszóházat gyülekezetünk.

Gyermek játszóház_01

(Írta Masri Mona Aica teológushallgató:)

Mindkét esetben egy-egy sátoros ünnepünkre hangolódtunk a játszóházzal. Húsvét előtt a feltámadás evangéliumáról, pünkösd előtt a Szentlélek Úristen kitöltetéséről tanulhattak a gyülekezet gyermekei. Az alkalmakon nemcsak kognitív ismeretek elsajátítására nyílt lehetőség, hanem a gyülekezeti szolgálóknak köszönhetően színes program várta az érdeklődő gyerekeket. Így tanulhattak számukra új énekeket, játszhattak fejlesztő, illetve csapatépítő játékokat és mindemellett kreativitásukat, kézügyességüket is fejleszthették a kézműves foglalkozások által.

Gyermek játszóház_02

Lényeges látni, hogy ezeken az alkalmakon többszintű kapcsolatépítés folyt, a legfontosabb, hogy az Ige köré gyűlve és imádság által az élő Istennel találkozhattak. Azonban érdemes megemlíteni, hogy a szolgálók által, ahol gondolok Tamási Jolánra, aki az új énekeket segítette elsajátítani, Farkas Sárára, aki a kézműves foglalkozást koordinálta és természetesen Dancs Edina lelkésznőre, aki a játékok levezetése mellett az egész alkalmat összefogta, a fiatalok kapcsolatot építhettek ki a gyülekezet felnőtt tagjaival.

Gyermek játszóház_03

Gyermek játszóház_04Hálásak vagyunk azért, hogy konfirmandusaink aktív részvételükkel segítették programunkat. Itt jegyezném meg, a fiatalok örömmel fogadták, hogy a gyülekezetünk tagjai gondoltak rájuk egy-egy tálca finom süteménnyel. Végül az a találkozás sem hanyagolható el, hogy különböző életkorúak ismerkedése által új barátságok alakulhattak ki.

 

Terveink alapján kéthavonta várnánk a gyermekeket hasonlóan érdekes és színes programokkal.

Gyermek játszóház_05

 

Categories: Hírek