Rácz Miklós Kárpátaljáról érkezett Bogyiszlóra bizonyságot tenni hitéről.

Cigány majális Bogyiszlón_04

A szernyei cigánytelepen született mély szegénységeben, és életét a mindenható Isten csodái jellemezték hitre jutását követően – ezt mondta el Rácz Miklós, becenevén Mityu. A bizonyságtételre 2016. április 30-án Bogyiszlón a helyi Cigány Önkormányzat szervezésében lévő majálison nyílt lehetőség a színpadról. Különlegessége az volt – Mihalovics Zsoltnak, a cigány önkormányzat polgármesterének szavait idézve – “cigány ember tett bizonyságot cigány embereknek”.

Elmondta, hogy csak az élő Krisztus-hitre jutás segíthet azon, hogy megszabadítsa az embert a drogok és az alkohol fogságából. Mityu Kárpátalján cigány misszióval foglalkozik, jelenleg pedig egy évet Budapesten drogprevenciós misszióban szolgál. Szernyén a cigánytelepen – ahonnét származik – a helyi gyermekek számára az ő élete példaképé vált, hogy hogyan lehet Krisztus hittel új életet kezdeni, és kiemelkedni a mélységből. Életét a Kálvin Kiadó által nemrég megjelentetett könyv, az “Országodba befogadtál” is feldolgozza.

Köszönjük Mihalovics Zsoltnak a helyi cigány kisebbségi Önkormányzat vezetőjének, hogy lehetőséget adott erre az eseményre! Istené legyen a dicsőség, hogy a cigány majálisnak hitéleti tartalmú része is volt Bogyiszlón! Reménységünk, hogy a jövőben akár a templom falai mögé is bevihetjük a majális lelki részét!

Cigány majális Bogyiszlón_01

Mityu megismerhette településünk polgármesterét, Tóth István urat is, akivel közös fotó is készült.

Cigány majális Bogyiszlón_03

Categories: Hírek