A Református Ifjúsági Szervezet idén Felsőnyéken szervezte meg őszi csendesnapját. Mi sem maradtunk ki.

REFISZ_nap_Felsőnyéken_03

Kisebb létszámban ugyan, mint eddig, de felkerekedtünk 2015. szeptember 12-én, és megérkezve Felsőnyékre, egy nagyon áldott csendesnapon vehettünk részt. A REFISZ a már lekonfirmált fiatalokat gyűjti egybe. Olyanokat, akik szeretnék még jobban megismerni az Úr Jézust, és készek tenni is az evangélium terjedéséért.

A csendesnap családias légkörben telt, mert körülbelül 30-an voltunk. (A csoportképre nem került mindenki rá, mert páran ebédkor hazamentek.)

 

REFISZ_nap_Felsőnyéken_05

A nap témája: Tiszteld apádat és anyádat! Az előadásban Illés Anna tanítónő, REFISZ munkatárs a keresztyén fiatal szerepéről, szülőtiszteletéről beszélt. Annak nehézségeit, kihívásait is megmutatva. Tartalmas és hasznos útmutatókat kaphattunk ahhoz, hogy miként lehet szüleinket tisztelni.

Ezt követően ebéd csoportbeszélgetésben beszélhették meg a fiatalok az előadás közben felmerült gondolataikat, kérdéseiket.

A délután csoportjátékokkal telt, miközben 2-2 fős csoportokban a fiatalok egy erre a célra berendezett imaszobában elgondolkodtató sétát tehettek, imádkozhattak, átgondolhattak sok dolgot az életükből, tetteikből.

Nem maradt el a finom ebéd sem. Sőt érkezéskor és szünetekben is szendvics, sütemény, tea és üdítő várt bennünket.

A végén egy bizonyságtételt hallhattunk, egy fiataltól, aki egy rendkívül nehéz, megrázó életutat járt be, és édesanyjával csak akkor rendeződött igazán a kapcsolata, amikor ő megtért Krisztushoz.

Farkas Levente lelkipásztor áhítata nyitotta meg a csendesnapot, és Kovács László tiszteletes áhítata zárta. Természetesen nem maradt el szíveket, lelkeket megdobogtató ifjúsági énekek éneklése sem.

REFISZ_nap_Felsőnyéken_01

REFISZ_nap_Felsőnyéken_02

Categories: Hírek