Egyéni kezdeményezésre jött létre gyülekezetünkben az a projekt, ami eredményesnek bizonyult és ezúttal nagyobb publicitást szeretnénk adni neki.

Gyülekezetünk adományokból tartja fent magát.  Még ahhoz is, hogy pályázni tudjunk adományokra van szükség, hiszen számos pályázathoz önerő szükséges, avagy a pályázatíró költsége, adminisztrációs költségek stb. Az egyház életterének és tevékenységi körének növekedése – sajnos – pénz kérdése is. Nagyon sok esetben nem a szándék hiányzik egy-egy jó ötlet megvalósításához, hanem az anyagi forrás.

Egyik presbiterünk fejéből az az ötlet pattant ki, hogy mivel úgyis tenyészt otthon sertéseket, így 1-2 sertéssel több vagy kevesebb nem jelent sokkal több munkát. A sertés takarmányozását pedig összeadakozhatják azok, akiknek terménye, takarmány gabonája termett. A takarmány értéke a sertésben megsokszorozódik akkor, amikor a sertést felvásárolja egy vágóhíd vagy magán személy esetleg Önök közül. Az így befolyt pénz pedig a gyülekezetbe kerül be adományként. Az elmúlt 2 év alatt már két sertés került vágóhídra és az értéke pedig a gyülekezetbe, az idei évben 1 nevelődik, de lenne még hely. Takarmánynak pedig annál inkább.

Ön kedves olvasó, tehát a gyülekezeti élet céljaira adakozhat azzal, ha takarmányt adakozik (nem kell nagy mennyiségre gondolni a 10 kg-ot is szívesen fogadjuk). A takarmány értéke a sertésben megsokszorozódik, majd annak eladásával pénzzé válik.

Természetesen – jó magyar szokásként – a borúlátás a presbiteri tagokban is felmerült, amikor a presbiteri gyűlésen ezt megbeszéltük. Voltak, akik úgy vélték, hogy „Nem éri meg!”, „Több lesz a sertés költsége, mint amennyi befolyik belőle!” stb. A gyakorlat viszont rácáfolt minden aggályra és a beadakozott takarmány elérte célját: készpénzadománnyá lett!

A sertésekből befolyó összeg pedig kifejezetten ifjúsági missziós célokra lett fordítva. Pl.: a balatonszárszói hétvége részvételi díját támogattuk, így a bogyiszlói fiataloknak kellett a legkevesebbet fizetni más gyülekezet fiataljaihoz képest. Az összeget a jövőben is missziói célokra szeretnénk fordítani, előtérbe állítva az ifjúsági missziót.

Akinek Isten a szívét ilyenfajta adakozásra indította, kérjük, hogy keresse ifj. Keresztes József presbiterünket a +36-70-7022-711-es telefonszámon!

Köszönettel, Dancs Róbert lkp.

 

Categories: Hírek