A gondozásunkban lévő református temetőnkbe 2 darab 1100 literes szeméttárolót vásároltunk.

Eddig ketreces szeméttároló oldotta meg a temetőben keletkező koszorúk és más hulladékok elhelyezésének ügyét. Ezután már a református temetőrészben 2 darab 1100 literes konténer ad erre lehetőséget. Egyik a felső út közép részén, másik az alsó út közép részén foglal helyet.

A ravatalozó mellett és a katolikus temető részben szintén elhelyezésre kerül még 1-1 konténer. Ez utóbbiakat az önkormányzat vásárolta meg. Így összesen 4 konténer lesz, amibe a hulladékot rakhatják a temetőt látogató személyek és a temetőt karbantartó munkatársaink.

Mind a 4 konténert az AlliscaTerra Hulladékgazdálkodó Kft. fogja heti rendszerességgel üríteni. A konténereket a helyükről a temető elé az egyházközségünk munkatársai fogják kivinni, majd a szemétszállító kocsi ürítése után visszahelyezni.

Ezekkel a kukákkal megszűnik annak szükségessége, hogy a szemetet a korábbi hulladéktartó ketrecekben komposztálnunk, tömörítenünk kelljen, majd egyben elszállíttatni.

Szeretettel kérünk mindenkit, hogy a temetőben keletkezett hulladékot – bármilyen jellegű legyen is az – az új szeméttárolókba tegyék!

Köszönjük a polgármester úr közbenjárását az Alisca Terra Kft.-nél, ugyanis ezáltal ők vállalták, hogy ingyen szállítják el a keletkezett szemetet!

1100 L konténer_03

1100 L konténer_02

Categories: Hírek