Advent negyedik vasárnapján mintegy húsz gyerek és néhány szülő gyűlt össze a Művelődés Házában, hogy együtt készüljenek karácsony ünnepére.

A fogadtatás rendhagyó volt, mivel egy rénszarvas álruhába öltözött kedves póniló köszöntötte az érkező gyerekeket. Ezután néhány csapatjátékon keresztül képzeletben elutaztak a résztvevők a finn havasokba, és megtapasztalták, milyen fontos szerepe van az egymásra való odafigyelésnek. Jézus születésének történetét egy bábelőadásban ismerhettük meg, amelyből kiderült, hogy Isten szeretete mindenki számára elérhetővé vált az első karácsonyon. Bennünk is megszülethet a Szeretet, ha ki tudunk lépni abból az állapotból, amelyben csak magunkkal vagyunk elfoglalva.

A kézműves foglalkozás alkalmával karácsonyfadíszek és mézeskalácsok készültek az ügyes kis gyermekkezek munkája nyomán. Köszönjük Tóth Györgyinek, hogy a Művelődés Házával együtt szervezhettük ezt a délutánt, Juhász Eszternek, hogy a pónilovaglással még különlegesebbé tehettük a gyermekek számára az élményt, a református gyülekezet asszonyainak a finom süteményeket, és mindenkinek, aki imádságával, és/vagy jelenlétével hozzájárult ahhoz, hogy családias légkörben ünnepelhessünk.

Képek itt találhatóak, köszönet Tar Katalinnak a fotózásért: Fotóalbum az adventi családi délutánról

Írta: Dancs Edina lelkész

Categories: Hírek