smart

Advent harmadik vasárnapján újra összegyűltek kicsik és kicsit nagyobbak, hogy meghitt hangulatú közös alkotással, beszélgetéssel, és természetesen lelki üzenettel készüljenek az ünnepre. Az idei programot színesítette a sióagárdi Fecske Bábcsoport előadása is.

Dancs Edina lelkésznő áhítatában az angyalok karácsonyi feladatairól, küldetéseikről beszélt, majd arról, hogy mindez egyetlen személyért, Jézus Krisztusért történt, aki az ünnep, és az életünk legfontosabb szereplője. Az Ő angyalaivá válhatunk, hiszen bennünket is küldetéssel bíz meg: az Ő szeretetének örömhírét vigyük el másokhoz.

Az áhítat után a Fecske Bábcsoport kedves tanmeséi szóltak a gyerekekhez arról, hogy mi a teendő, ha a duzzogást akarjuk megszüntetni, valamint hogyan győzhet az egér a macskákkal szemben. Csodaszép citeramuzsikát és verseket is hallhattunk a sióagárdi gyerekektől, s a bogyiszlói gyerekek legnagyobb örömére mindenki kipróbálhatta a végén, milyen érzés bábozni!

Ezt követően kezdődhetett az alkotás: csattogtak az ollók, surrantak az ecsetek, szállt a csillámpor, s ennek nyomán gyönyörű képeslapok, angyalkák, fonálmadárkák, gipsz-díszek készültek a szorgos kis kezek munkája nyomán.

Nagy-nagy szeretettel köszönjük mindazoknak, akik a játszóház előkészítésében és lebonyolításában segédkeztek: Farkas Sárának és Tóbi Etelkának, valamint azoknak, akik imaháttérrel támogattak. Köszönjük a Bogyiszlói Önkormányzatnak, hogy rendelkezésünkre bocsátotta helyszínül a Művelődési Házat, és Varga Dalmának, hogy előkészítette azt számunkra.

Mindezért Istené legyen a dicsőség! Találkozzunk jövőre is!

Dancs Edina lelkész, egyházi közösségszervező

Categories: Hírek