Az Ars Sacra rendezvénysorozat Bogyiszlóra a Templomok Éjszakája eseménnyel ért el, melynek a helyi református templom adott otthont.Templomok éjszakája_04

2015. szeptember 19-én szombaton, 20 órától a bogyiszlói református templomba, orgonakoncerttel egybekötött elcsendesedésre a „beszélő kövek” gondolatkörében gyűltek össze az érdeklődők. Dancs Róbert, a gyülekezet lelkipásztora a kövekről tartott egy gondolatébresztő előadást, melyben a kövek bibliai jelképrendszerétől kezdve eljuthattunk a saját életünket is körülvevő kövekig. Isten a kőszívet hússzívre, azaz szeretni tudó szívre cserélheti, de azt akarja, hogy a hitünk sziklaszilárd legyen – tanította.

Templomok éjszakája_02

A gondolatébresztő előadást, egy 6 állomásból álló és elmélkedésre lehetőséget adó kiállítás megtekintésével folytathattuk. Ez a templom karzata alatti térben volt megtekinthető. A gondolatébresztő szövegeket A gondolatébresztő szövegeket templomok képei illusztrálták, melyek egy-egy részletét mutatták be.

Templomok éjszakája_03

Ezt csodás orgonajáték követte Lozsányi Tamás orgonaművész előadásában. Valamint Francsics Ildikó Anikó énekes szopránhangja halk orgonaszó kíséretében gyönyörködtette szívünket.

A fél száz főt meghaladó résztvevők perselyadományukkal a református gyülekezet ifjúsági misszióját támogathatták, így gyűlt össze 32.155 Ft. Köszönetet mondunk a jókedvű adakozóknak!

Köszönetet mondunk még Tóth Györgyinek a bogyiszlói Művelődési Ház vezetőjének a szervezésben való munkáért, hogy létrejöhetett ez a rendezvény, mely felfrissülés lehetett testnek és léleknek!

 

(A fényképeket és a videót Mihovics Gábor készítette)

Categories: Hírek