1200 hívő ember gyűlt össze 2019. november 11-én a szekszárdi sportcsarnokban Isten dicsőítésére.

A mi gyülekezetünk szervezésében is sokan mentek oda, ezzel is bekapcsolódva Tolna megye Istenfélő embereinek, gyülekezeteinke a vérkeringésébe. Összesen 9-en mentünk gyülekezetünk szervezésében a 3 órás rendezvényre, és még páran – nem csak református részről – szintén ott voltak Bogyiszlóról.

A 3 órán át tartó rendezvényen sok buzdítást hallhattunk Isten Igéjéből, valamint a Szekszárdi nagyobb gyülekezetek lelkészei a színpadon imádkoztak a városért, megyéért.

Az esten fellépett Martin Smith és zenekara Angliából, koncertezett Noel Richards Welsh-ből , magyar részről velünk tartott Caramel, valamint Pintér Béla, Csiszér László, Prazsák László és az UNLESS zenekar.

Az Ez az a nap! mozgalom és rendezvénysorozat amelynek célja, hogy évről-évre összegyűjtse a keresztényeket és Istent keresőket egy nagyszabású dicsőítő rendezvényre Magyarország szívében, Budapesten. A rendezvények mögött a 2000 óta fennálló Ez az a nap Szervezőiroda áll, amely azóta rendszeresen szervez keresztény találkozókat.

A rendezvényekre a legkiemelkedőbb keresztény előadók kerülnek meghívásra a világ számos pontjáról és hazánkból egyaránt. Eddig a programokon több mint 250.000-en vettek részt az egész Kárpát-medencéből, a színpadokon pedig közel 30 nemzet képviseltette magát. Az Ez az a nap! rendezvényeket egy felekezetközi szervezőcsoport készíti elő. A szervezők katolikus, református, evangélikus, baptista, pünkösdi és evangéliumi gyülekezetekhez tartoznak. Ez az együttműködés nem csupán rendezvényeket jelent, hanem egyre mélyebb és elkötelezettebb együttműködést felekezetek, missziós társaságok és testvérek között. A szervezésekbe fektetett munka a keresztények közötti barátságot mélyíti.

“Hisszük, hogy minden évben kell egy nap, ami más mint az év többi napja, amikor Isten népe egy szívvel fordul Teremtőjéhez. Ez az a nap! rendezvényeink olyan alkalmak, ahol Jézus nevét emeljük fel, egy közös szívdobbanás, ahol Őt dicsőítjük és kifejezhetjük egymás felé elfogadásunkat és megélhetjük egységünket.” – vallják

Vezérige: “…egyek legyenek…hogy elhiggye a világ, hogy te küldtél engem” János 17,21

A nagyszabású 10-15 000 fős évente megrendezett Ez az a nap! rendezvényeken túl a Szervezőiroda rendszeresen szervez további (2-3000 vagy csak néhány száz fős) dicsőítő alkalmakat, worship nightokat, életműkoncertet, és a már hagyományosnak nevezhető karácsonyi ünnepi koncerteket. Ez utóbbin több alkalommal voltunk gyülekezetünkből.

A szervezőiroda és a rendezvények önnfenntartóak, valamint adományokból tartja fenn magát és finanszírozza a rendezvények költségeit. Anyagilag független állami szervektől vagy egyházi közösségektől.

A szervezőiroda rendszeresen ápolja a kapcsolatot ökumenikus szervezetekkel, részt vesz ökumenikus találkozókon, keresztény párbeszédekben, ill. támogat szociális megmozdulásokat (pl. ételosztás). Vezetője, László Viktor a Magyar Evangéliumi Aliansz alelnöke. Jó kapcsolatot tart fenn a magyar kis- és nagyegyházak vezetőivel, melyek erkölcsileg támogatják és egyet értenek az Ez az a nap! szellemiségével és céljaival. A Szervezőiroda továbbá együttműködik egyházi szervezetekkel, missziós társaságokkal.

Az Ez az a nap! mozgalom és rendezvénysorozat 2000-ben azzal a látással indult el útján, hogy régiónk legnagyobb és legjelentősebb stadionjába, a Népstadionba – ma a Puskás Ferenc Stadion – gyűjtse a magyarországi keresztényeket, kifejezve a felekezeteken átívelő összetartozásukat a Jézus Krisztusban való közös hitben. Ez a cél 2020. július 18-án megvalósulni látszik, amikor is egy 70.000 főt megmozgató felekezetközi dicsőítő és evangelizációs összejövetel kerül megrendezése a Puskás Ferenc Stadionban. – Erre a rendezvényre gyülekezetünkből is készülünk!

 

Fotók forrása és további fotók itt

Categories: Hírek