Egy sikeres pályázat folyamán a gyülekezetünk főállású munkatársainak száma 4 fővel gyarapodott.

A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány és a Belügyminisztérium megállapodása következtében lehetősége van egyházi intézményeknek és gyülekezeteknek az országos mrsz-logoközfoglalkoztatási programban részt venni. Ebbe a programba kapcsolódott be egyházközségünk, és pályázva 4 főállású személyt sikerült foglalkozásba állítani. (Egyébként az országban 1194 személy kezdte munkáját a mieinkkel egy időben.)

2015. március 9-től 2016. február 28-ig egy épületgondnok (egyházfi), egy adminisztrátor (lelkészi hivatali munkatárs) és 2 parkkarbantartó dolgozhat nálunk. A március 15-i vasárnapi istentisztelet keretében bemutattuk őket, és kívántuk nekik, hogy Isten áldja meg köztünk végzett munkájukat.

Ezzel a közfoglalkoztatási programmal regisztrált álláskeresőknek sikerült munkát adnunk Bogyiszló településén. Tehát négy munkanélkülinek sikerült állást biztosítani. A személyeket nem mi választottuk ki, hanem a Tolna városi Munkaügy Központ közvetítette ki. Isten csodáját éltük meg abban, hogy a feladatra rendkívül alkalmas személyeket kaptunk.

Munkatársaink:

Balázs Csaba – épületgondnok (egyházfi régies kifejezéssel)

Sebestyén Titanilla – adminisztrátor (lelkészi hivatali munkatárs)

Decsák Péter – parkkarbantartó (a református temetőnél)

Révész Gábor – parkkarbantartó (a református temetőnél)

A munkatársaink gyülekezetünknek nem jelentenek semmilyen anyagi kiadást, mert minden költségét (fizetés, járulékok, munkaügyek könyvelése, munkaruházat stb.) a pályázat finanszíroz!

mrsz-logo_2

Categories: Hírek