Bogyiszló település térfigyelő rendszerének még jobb működését segítik a templomtornyon elhelyezett új antennák.

A műemlékhivatal engedélyeztetése után a szakemberek 2015. január 19-én  felszerelték azt a 4 új antennát, ami szinte teljesen észrevétlenül helyezkedik el a torony lemezburkolatán. Ezek az antennák a település térfigyelő kameráinak rádiójelét sugározzák tovább a szerverteremhez. A különböző tárgyak árnyékolása tette szükségesség, hogy a templomtorony – mint az egyik legmagasabb épület a településen – szolgáljon antennatartónak.

A egyházközségünk vezetése még tavaly tavasszal hozzájárul a kezdeményezéshez, amennyiben a műemlékvédelmi engedélyek alapján készülnek el az antennák. Ugyanis a templom műemléképület, és nem lehetséges bármilyen átalakítás, kiegészítés. A presbitérium bármilyen ellenszolgáltatás nélkül bocsátotta a kérelmezők rendelkezésére a tornyot, mint antennatartót. A berendezések áramfelvételét az egyházközség fizeti, tekintettel arra, hogy azok a templom villanyórájáról üzemelnek.

A most felhelyezett antennák a torony rézborításán lévő négy lemezajtóra kerültek felhelyezésre úgy, hogy semmit nem bontottak meg a lemezekből, se fúrás, se lyukasztás nem történt, hanem az ajtó résébe kapaszkodva lettek rögzítve. Természetesen az ajtók ugyanúgy bezárhatóak maradtak, és így beázástól nem kell tartani.

Reméljük, hogy az együttműködésünk alapján, amivel most már megbízható jelsugárzás történhet a térfigyelőkamerákból, még nagyobb lesz a közbiztonság községünkben.

 

Antenna a tornyon

A képen látható világosabb rézszínű, csőszerű eszköz az antenna.

 

Érdekességképen: a képen nem látható ugyan, de szabad szemmel megtekinthető néhány antenna, ami zöldre festve a toronyablakok előtt helyezkedik el. Több antenna pedig belül van. Azok pedig egy internetszolgáltató antennái.

Categories: Hírek