Két személy adományából tudtunk vásárolni gyülekezeti célokra egy használt projektort.

A projektor megvásárlásához egy névtelen adakozó 20.000 Ft-ot, Molnár Lajos presbiterünk pedig 18.500 Ft-ot adakozott. Így 38.500 Ft-ból sikerül egy jó állapotú, használt projektort vásárolni. Típusa: Epson EB-X9, 1024×768 pixeles felbontást bír, ami lényegesen jobb a ma Kínából hasonló áron rendelhető projektorokénál. Mindössze pár száz üzemóra van a lámpájában, így még jó sokat fog szolgálni.

Eddig a művelődési ház, az általános iskola, illetve Molnár Sándor presbiterünktől kölcsönöztünk projektort. Az elmúlt időszakban a mentoróra, a bibliaóra és más események beindulásával egyre gyakrabban kellett kölcsön kérni. Ezt a gondot oldotta meg egy saját projektor.

A vetítést vagy kölcsön vászonra, vagy a falra oldottuk meg. Ez utóbbi esetben a székeket át kellett rakni, a Bibliai térképet a falról le kellett szedni. A lelkész szüleitől adományban kaptunk egy vetítővásznak, melyet a plafonhoz rögzítettünk. A vászon nem mai darab, egy 1990-es szovjet gyártmány. Méretét tekintve tekintélyt parancsoló.

Ez úton mondunk köszönetet az adakozóknak és azoknak, akik eddig kisegítettek bennünket vetítőgéppel, illetve vászonnal!

Categories: Hírek